Cursus details Venlo 5-7 oktober 2022 = VOL !!


De cursus duurt twee-en-een-halve dag (2½ dag) en is geaccrediteerd voor 20 punten. De prijs per persoon is € 1600, 00. Oefenen met patiënten staat centraal. Bij voltooing kunt onderscheid maken tussen acute en niet acute oogheelkundige aandoeningen. Indien er sprake is van niet acute oogheelkundige aandoeningen weet u wie u zelf kunt behandelen en wie te verwijzen. Cursisten leren door patiëntgebonden onderwijs een adequate anamnese af te nemen, diagnostisch refractioneren, oogboldrukmeting, gebruik van een spleetlamp en indirecte fundusscopie. 

Cursuslocatie met 4 oogheelkundige units

Locatie en data

Van der Valk Hotel Venlo
Nijmeegseweg 90 5916PT Venlo
Tel: 077 354 4141
Email: venlo@valk.com
Web: https://www.hotelvenlo.nl

 • 05 oktober van 13:00 tot 18:00 : Dag 1 
 • 06 oktober van 09:00 tot 18:00 : Dag 2 
 • 07 oktober van 09:00 tot 18:00 : Dag 3 

Iedere locatie heeft 4 oogheelkundige units die bestaan uit:

 • Een visuskaart met spiegel (zodat de leesafstand voor de patiënt 5 meter is).
 • Glaasjes voor diagnostisch refractioneren.
 • Een spleetlamp met applanatie tonometer en ICare meter
 • Elke unit heeft verder de beschikking over enkele indirecte fundoscopen.

Per unit vier artsen en een docent

Op elke unit nemen vier artsen en een docent plaats. Per dagdeel worden patiënten uit een naburige praktijk uitgenodigd. De eerste twee dagdelen 8 patiënten, de volgende dagdelen 12 patiënten. Elke unit ontvangt per dagdeel 2 à 3 patiënten. Deze patiënten zijn uitgekozen omdat zij een oogafwijking hebben, een oogonderzoek willen ondergaan, of omdat de huisarts een oogonderzoek nuttig vindt (bijvoorbeeld ouder dan 60, risicopatiënt et cetera).

De patiënten worden met een taxi bij de praktijk opgehaald en achteraf weer teruggebracht. Zij worden na binnenkomst op de cursuslocatie door een van de docenten nogmaals voorgelicht over het doel van hun aanwezigheid en de gang van zaken. Elke patiënt krijgt na afloop van het onderzoek de bevindingen van het onderzoek op papier. Het formulier wordt ingevuld door de cursist die het onderzoek heeft geleid en wordt gecontroleerd door de docent. De patiënt dient dit formulier aan de eigen huisarts te overhandigen.

Certificaten

Men krijgt een certificaat indien men 2 maal een basiscursus heeft gevolgd. Met dit certificaat kan men zich registreren bij het CHBB oogheelkundea waarna de meeste verzekeringen de huisarts een vergoeding geven voor het onderdeel oogheelkunde.

Voorwaarden

Er kan alleen worden deelgenomen aan de cursus indien het inschrijfgeld is voldaan. Voorwaarden voor de restitutie van inschrijfgelden bij annulering van de cursus zijn als volgt:

 • Als u onze inzet (STOOHN) of die van een derde (partij) op het gebied van opleiding/training moet annuleren, dan geldt een annuleringstermijn van minimaal 1 maand voor de geplande uitvoeringsdatum. Heeft u niet of niet tijdig geannuleerd, dan brengen wij de volgende kosten in rekening:
 • – Bij annuleren vanaf 1 maand of langer voor het begin van de cursusdatum volgt volledige restitutie
 • – Bij annulering in de vierde, derde of tweede week voor de geplande uitvoeringsdatum: 50% van de totale
 • cursuskosten.
 • – Bij annuleren vanaf 1 week of minder volgt geen restitutie van de cursuskosten.

Belangrijk: U dient zelf uw hotelkamer te reserveren en dit is niet bij de inschrijfprijs inbegrepen. 

Scroll to Top